Hoppning
25 november 2011 17:09

Världsrekord i barbackahoppning i Globen

Britten Robert Whitaker tog sig över en 212 centimeter hög mur, utan sadel på Waterstone, och satte därmed världsrekord i barbackahoppning till Globenpublikens jubel.

Världsrekord i barbackahoppning i Globen
Robert Whitaker och Waterstone tar sig över 2,12 - nytt världsrekord i barbackahoppning. Foto: Peter Zachrisson

8-årige valacken Waterstone verkade helt oberörd av att Robert Whitaker satt barbacka och dessutom styrde mot en allt högre mur. Att britten aldrig ridit hästen barbacka tidigare verkade inte göra någon skillnad.
Ekipaget var ensamma om att ha idel nollor i protokollet, och till 2,12 hade de endast sällskap av Pontus Westergren/Camomill. För Westergren blev det en rivning på 2,02 och efter två bra försök på 2,12 med rivningar var Whitaker klar segrare.

– Det var oväntat. Men han kändes väldigt fin, vi kunde nog hoppat ännu högre. Det blir bra uppvärmning inför kvällens klass, han kommer nog ha bra sjävförtroende när hindren ligger på 1,40, sa Robert Whitaker glatt.

Irländaren Alex Duffy var med upp till 1,82 men på 1,92 blev det två rivningar för hans Cumano. John Hickey, även han irländare men stationerad i Sverige, satt på Cactus och inledde fint. Men i landningen efter språnget på 1,72 trampade valacken av sig en framsko och fick in sidokappan i hoven. Cactus linkade ut på tre ben men efter att ha fått på sig skon igen kom ekipaget tillbaka. Då blev det dock en vägran och John valde att utgå.

RESULTAT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden