Hoppning
16 februari 2014 16:59

Douglas vann Grand Prix

Douglas Lindelöw vann Gina Tricot Grand Prix med Casall-sonen Casello. Emma Emanuelssons chans till bonusmiljonen sprack redan på det första hindret.

Douglas vann Grand Prix
Det rasslade till ordentligt i Douglas Lindelöws kassa när han vann Gina Tricot Grand Prix i Borås på söndagen. Roland Thunholm

Bland åtta ekipage till winning round efter grundomgångens 1,55-hinder fanns fem felfria. Helena Persson visade vad som krävdes för seger, när hon som fjärde ryttare i winning round var lika felfri som i grunden med Bonzai H.

Marcus Westergren och Johan Lundh hittade däremot inte lika rätt och Helena var fortsatt i ledning när det var dags för Douglas Lindelöw.

Som många gånger tidigare visade Douglas sin medfödda vinnarinstinkt. Både pappa Lennart och mamma Agnetha har svensk mästare på sina respektive visitkort. Själv är Douglas också svensk mästare och dessutom Europamästare för young rider.

Med den härlige, Tysklandfödde Casello (val f -03 e Casall-Carolus), inte lika meriterad som sin far givetvis men lite lättare i typen, svarade Douglas för en klockren nolla drygt en sekund fortare än Helena Persson.

– Det är fjärde gången jag är i winning round här i Grand Prix och väldigt skönt att äntligen få vinna. Jag räknar detta som en av mina finaste segrar och det är den största prischeck jag fått i en separat tävling, berättade Douglas.

– Vi är aldrig världens snabbaste och jag trodde inte att vår tid kunde räcka till andra plats, möjligen tredje. Därför är jag väldigt nöjd, förklarade Helena.

Som klassens avslutare hade Peder Fredricson chans att upprepa hustru Lisens två, raka GP-segrar i Borås. Den chansen försvann på det första hindret. När sedan även tvåan föll för H&M Sibon tappade han även tredje plats. Den gick i stället till Marlene Lindblad, Södertälje RK, som var lika felfri på hinder som Douglas och Helena men drog på sig ett tidsfel i vardera rundan med Take it Easy.

– Vi jobbar på att klara maxtiden, vilket alltid varit vårt problem. Jag har en häst med nästan obegränsad kapacitet men det behöver gå lite fortare. Att komma trea i en 1,55-Grand Prix känns därför väldigt bra, tyckte Marlene.

Emma Emanuelsson, som efter fredagens SM-seger hade chans att vinna bonusmiljonen genom att även vinna Grand Prix med Tittan, tappade dessvärrre nollan redan på det första svart-vita hindret. Det var helt oväntat och kan debiteras på försiktighetens konto. Emma hade givetvis stor press på sig, ville väldigt mycket och inledde nog lite för försiktigt för att, i första hand, vara rädd om nollan.

Douglas Lindelöw fick 251 000 kronor för segern, vilket är det högsta belopp som utbetalats på nationell nivå i svensk ridsport.

– Vi är väldigt nöjda med tävlingen. Det var fullsatt i dag med runt tusen personer på läktarna. Så var det även i fredags och i går. Vi har också haft över 50 000 tittare på våra webbsändningar. Om bonusmiljonen fortsätter kan vi inte svara på i dag. Vi ville arrangera SM tre år i rad i samband med vår Grand Prix men det fick vi inte för förbundet. Nu får vi fundera på fortsättningen och kommer kanske, som vanligt, att presentera en överraskning framöver, berättade Anna Appelqvist och Helen Hagström i tävlingsledningen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden