Carusso gör världscupdebut

Hoppning  Carusso LS La Silla gör i helgen debut i världscupen med världsettan Rolf-Göran Bengtsson, när hoppcirkusen nu drar igång i Oslo.

10-årige Carusso LS La Silla (e Montebello La Silla-Joost) har ridits av Rolf-Göran sedan 2009, men har i år fått kliva fram i rampljuset. Efter framgångar i Global Champions Tour och superligan ser Bengtsson hingsten som en tänkbar kandidat till OS 2016.
- En sådan häst som Carusso kan bli aktuell, han har passande ålder vid det tillfället, svarar han SVT Sport, på frågan om vilken häst han kan tänka sig till Rio.

Trots att Quintero La Silla varit borta hela året på grund av en senskada, och Ninja La Silla inte har varit helt kry, har Rolf-Göran lyckats behålla den gröna armbindeln som betyder att man är bäst i världen för tillfället. Men konkurrenterna kommer allt närmare.
- De andra knaprar in på mitt försprång, nästa månad är jag nog inte där längre, menar han.

Oavsett rankningspoäng så kan Bengtsson förhoppningsvis börja samla världscuppoäng redan i Oslo, för att ta sig till final i Scandinavium i april.

Oslo Horse Show

Läs mer

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Kopiering och publicering - även för privat bruk - utan tillstånd är förbjuden.

3 0
blog comments powered by Disqus