Hoppning
5 oktober 2012 18:41

Contendro-son hoppade bäst

De 3-åriga hopphästarna inledde finalerna vid Svenskt Avel och Sportchampionat på Flyinge. Bäst av de tio deltagarna var hingsten Contendro’s Big Bang

Contendro-son hoppade bäst
Contendro´s Big Bang hoppade bäst bland de 3-åriga hästarna.

Contendro´s Big Bang (hingst e Contendro u Caprice Pleasure e For Pleasure, uppf/ägare Juristfirman Yvonne Nordgård KB) visades av Satu Liukkonen.

– En lätt och avspänd häst som löste uppgiften bra, sa Maria Gretzer som dömde klassen tillsammans med Leif Nilsson och ryttarrepresentanten Henrik Ankarcrona.

Segermarginalen blev inte så stor, endast 0,2 poäng tillgodo på Diamant de Roan som, i sin tur, hade mer distans till trean. Diamant de Roan (e Diabeau van de Heffinck u Hella e Hellrik) uppfödd och ägd av Lådra HB. Caroline Ramqvist visade hingsten som fick beröm för sin hinderklokhet och starka avstamp.

På tredje plats återfinns stoet som tidigare i höst erövrat Hornsundspokalen vid Riksstoutställningen. Star of Space JBP (e Caressini L u Stardust e Irco Mena) uppfödd av Jessica Lantz och ägd av Charlotte Frithiof och Tim Ahlin hoppade stort och elastiskt och med bra benteknik.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden