Cornet Obolensky pensioneras

Hoppning  Skimmelhingsten Cornet Obolensky pensioneras från tävlingsbanan, 13 år gammal, och ska nu ägna sig åt avel på heltid. Hingsten gjorde sin sista start i Rio de Janeiro i helgen.

Tillsammans med tyske Marco Kutscher har Cornet Obolensky (e Clinton-Heartbreaker) nått stora framgångar, bland annat fanns ekipaget med i guldlaget på EM i Madrid 2011. I år har de vunnit världscuptävlingen i Zürich, och ridit i de lag som vann superligaomgångarna i Rotterdam och Rom.

Hingsten, som redan verkar framgångsrikt i aveln, ska nu på heltid ägna sig åt att producera nya stjärnor och återvänder till sin ägare någon gång under oktober månad. Det rapporterar World of Showjumping.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Kopiering och publicering - även för privat bruk - utan tillstånd är förbjuden.

3 14
blog comments powered by Disqus