Hoppning
21 oktober 2012 16:30

Jens åtta i världscupen

Jens Fredricson och RS Lunatic kom på åttonde plats i söndagens världscuphoppning i Helsingfors.

Jens åtta i världscupen
Det ger knappt några stilpoäng men hoppning handlar om att vara felfri och snabbast och det var Roger-Yves Bost med Castle Forbes Myrtille Paulois.

Jens fanns bland 14 ryttare till omhoppning. Han kom in som fjärde ryttare i avgörandet och red lite på den chansning som krävs för bra resultat med så många konkurrenter kvar. Det höll halvvägs men sedan rev Lunatic räcket i det oxer-räckepar som var kvar från grundomgångens trekombination.

Två ryttare senare kom fransmannen Roger-Yves Bost och satte en tid med Castle Forbes Myrtille Paulois (sto f -00 e Dollar du Murier-Grand Veneur) som höll hela vägen.

Jens Fredricsons placering är samma som Rolf-Göran Bengtsson hade i Oslo förra helgen. Båda svenskarna står därmed på nio poäng i världscupen. Det brukar krävas runt 40 för att nå final.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden