Hoppning
23 oktober 2012 12:30

Nytt rekord igen

Intresset för höstens hoppserie Volkswagen Grand Prix växer. Till den kommande helgens tävlingar hos Billdals Ridklubb blir det rekorddeltagande i GP-kvalet.

Den första tävlingen i Gävle den 28-30 september hade 58 startande i 1,45-kvalet till Grand Prix. Förra helgen kom 74 kvalekipage till Strömsholm. Till den tredje – och sista  – chansen att nå final i Flyinge finns 87 startanmälda till 1,45-klassen i Billdal. Det blir tufft om de 22 platserna till söndagens VW Grand Prix.

Fem ryttare från de två avgjorda GP-hoppningarna är klara för finalen i Flyinge den 13-14 november. De tre bästa vid Grand Prix i Billdal går också till final. Utöver de direktkvalade får även de sammanlagt åtta bäst rankade från de tre tävlingarna plats i Flyinge. Till finalen har även Sveriges fem bästa på världsrankningen inbjudits varav världsettan Rolf-Göran Bengtsson lovat komma.

Läs mer
Startlistor Billdal
Aktuell ställning i VW Grand Prix

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden