SWB-hästen Escada V.S med Marlene Birgersson kom på delad andraplats i det portugisiska 5-årschampionatet.
SWB-hästen Escada V.S med Marlene Birgersson kom på delad andraplats i det portugisiska 5-årschampionatet.
Foto: Imagemedia/Nuno Pragana

Svensk 5-åring tvåa i Portugal

Hoppning  Den svenska hästen Escada V.S kom den gångna helgen på andra plats i det portugisiska 5-årschampionatet i hoppning.

Escada V.S (sto f -07 e Escudo I-For Feeling, uppf/ägare Viksbergs Säteri AB) tävlades av Marlene Birgersson med Södertälje Ridklubb som svensk tävlingsadress. Förstaårssenioren Marlene, vars föräldrar bor i Portugal, tog ner hästen tillsammans med några andra till Portugal i februari och årsdebuterade i Atlantic Tour i Comporta.  Med sju clear rounds på kort tid hade Marlene kvalat stoet till 5-årsfinalen.

Den portugisiska landslagsryttaren Antonio Vozone tog över träningen  av Escada under sex sommarveckor med planen att rida hästen under årgångschampionaten. En vecka före delfinalen tvingades han dock hoppa av men som tur var fanns Marlene på tillfälligt besök och kunde ta över.

Paret gick till final som efter två felfria rundor på 1,20-1,25-höjder resulterade i delad andra plats i det portugisiska 5-årschampionatet.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Kopiering och publicering - även för privat bruk - utan tillstånd är förbjuden.

10 1
blog comments powered by Disqus