Emanuelsson toppade VWGP

Hoppning  Formen håller i sig för Emma Emanuelsson och Titan. Efter en andraplats i VW Grand Prix i Gävle slog de till och vann andra omgången på Strömsholm på söndagen.

Segerekipaget var ett av fyra som klarade att hålla nollan genom både grundomgång och omhoppning. Titan (val f 2003 e Camaro M-Cardento) var dock en tiondels sekund snabbare än tvåan, Helena Persson och Chamonix H (e Carnute-Caletto II), i omhoppningen.
- Jag har haft lite stolpe ut hela helgen så det känns jättebra att få till det i den här klassen, säger Emma Emanuelsson.

Hon var först med att sätta nollan i grundomgången och såg lika säker ut i omhoppningen, då hon dessutom red snabbt. Helena Persson med Chamonix H gjorde även hon en snabb omhoppning men fick se sig slagen. Trea blev Fredrik Jönsson på Aloubet (e Maloubet de Pleville-Alexon D).

Emma var sedan tidigare klar för finalen på Flyinge i mitten av november men för Helena och Fredrik innebär placeringarna på Strömsholm direktkvalificering dit. 

Grundomgången i Krafft GHS Young Rider Cup blev en utmaning för ungdomarna och endast tre ekipage klarade den elva hinder långa banan i grundomgången felfritt. Tvillingbröderna Karl Jacob Ingvarsson med Cafino (e Cafino-Roderik) och Karl Philip Ingvarsson med Come Soon (e Come On-Landfriese II) gjorde båda felfria rundor även i omhoppningen och i dag var det Karl Jacob som red snabbast i mål.
– De har varit jämna under alla år, vilket är jättekul! säger tvillingarnas pappa Sven Ingvarsson.

Märstas Emma Gulding och Thonia V. S (e Marlon-Burggraaf) gjorde en fin insats i grundomgången men fick sedan tolv fel i omhoppningen och slutade på tredje plats efter tvillingarna.

Söndagens tävling var den andra i den nya svenska GP-serien som har final på Flyinge i mitten av november. 

Resultat, Grand Prix

Resultat, Young Rider

Läs mer

Malin Fredriksson

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Kopiering och publicering - även för privat bruk - utan tillstånd är förbjuden.

1 0
blog comments powered by Disqus