Hoppning
7 december 2012 21:35

Ahlmann bäst i klassen

Christian Ahlmann var bäst av de bästa och vann fredagens Top ten-final i GenŨve för världens tio högst rankade hoppryttare. Rolf-Göran Bengtsson blev fyra.

Ahlmann bäst i klassen
Rolf-Göran Bengtsson var felfri på hinder med Quintero La Silla och blev fyra i Top ten-finalen.

Med en felfri andrarunda över 1,60-hinder gick Rolf-Göran upp i ledning när det återstod de fem felfria från den första omgången på samma höjder. Att det var den hittills sämsta tiden gjorde inget eftersom han bar med sig ett tidsfel från inledningsvarvet, där han var en halv sekund för långsam med Quintero La Silla.

Det höll dock inte så länge eftersom Christian Ahlmann direkt efter satte klassens första dubbelnolla med Taloubet Z (hingst f -00 e Galoubet A-Polydor). Edwina Tops-Alexander var sedan lika felfri men några tiondelar sämre med Cevo Itot du Chateau.

Kevin Staut satte också en felfri andrarunda men inte de två övriga och Rolf-Göran avancerade från sjätte plats på det första varvet till en slutlig fjärde plats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden