Hoppning
22 december 2012 14:33

Malin och Tornesch wc-tvåa

(Uppdaterad 20.00) Malin Baryard Johnsson och Tornesch tog en fin andraplats i lördagens världscuptävlingar i Olympia, London. Nu ligger hon nia totalt i världscupen.

Malin och Tornesch wc-tvåa
Malin Baryard Johnsson tog ett stort kliv mot vårens världscupfinal när hon slutade tvåa i lördagens tävlingar i London. Kit Houghton

(Uppdaterad 20.00) Malin Baryard Johnsson fick till en riktigt bra omhoppning där hingsten var väl med på noterna. De hade lite tur på sista hindret där Tornesch var i, dock utan att bommen trillade.
– Det enda man kan vara säker å på i London är att det alltid går snabbt, säger Malin Baryard Johnsson till Svenska Ridsportförbundet.
– Det var bara att rida på. Jag satsade, och även om det inte blev en helt optimal runda, så red jag så fort jag kunde. Det var svårt men det ska det ju vara i världscupen. 

Ekipaget tog ledningen när tre ekipage hade ridit, men tappade den direkt efteråt till Hollands Marc Houtzager/Sterrehof’s Tamino som sedan blev slutsegrare. 

Se Malin Baryard Johnssons omhoppning via SVT här. 

Se ett inslag med segraren via FEI:s tv.

Malin Baryard Johnsson ligger nu nia totalt i världscupen.

(Uppdaterad 16.15) För Peder Fredricson blev det två nedslag. Ekipaget lyckades inte riktigt lösa de svåra distanserna inne på den trånga arenan.
– Kapaciteten finns hos hästen. Det är precisionen som inte riktigt räcker till för att hoppa felfritt på en sådan här bana, säger Peder Fredricson till SVT. 
Han slutade 23:a i klassen.  

Se Peder Fredricsons runda via SVT här.

(Uppdaterad 16.10) Malin Baryard Johnsson och Tornesch var felfria i grundomgången efter en säker runda där den 12-årige hingsten var på hugget. 

Ställningen totalt i världscupen efter den sjunde omgången på lördagen:

1.  Sergio Alvarez Moya, Spanien, 75 p
2. Kevin Staut,  Frankrike, 63 p
3. Roger Yves Bost, Frankrike, 39 p
4. Pius Schwizer, Schweiz, 38 p
5. Marcus Ehning, Tyskland, 36 p
9. Malin Baryard-Johnsson, Sverige, 32 p
20. Jens Fredricson, Sverige, 22 p

Resultat

Läs om Baryard Johnssons tidigare framgångar under meetinget i London. 

Läs mer i nästa nummer av Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden