Hoppning
6 februari 2012 08:00

Geir Gulliksen skadad

Norske Geir Gulliksen inledde helgens världscupmeeting i Bordeaux med att vinna på 1,40-höjder med Storm. Six bar-hoppningen började också bra men slutade sämre.

Geir klarade tre omgångar i six bar-hoppningen med L´Espoir. Det höll till delad fjärdeplats men den fjärde rundan gick inte så bra.

– Två meter är väldigt högt. Hästen vred sig för att komma över och jag tippade över på sidan. Jag klarade att hänga kvar runt halsen på hästen som galopperade i väg men sedan gick halsremmen av och jag föll framför hästen och blev trampad. Det känns som att jag varit i en boxningskamp, säger Geir till norska Hestesport.

Geir lyckades ändå nå två 1,45-placeringar på lördagen och klarade också världscupklassen med bara fem fel för L´Espoir. Söndagens planerade start i Grand Prix blev dock bara planerad.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden