Hoppning
19 april 2012 19:26

Superstart för Rolf-Göran

(Uppdaterad med intervjuer) Rolf-Göran Bengtsson svarade för en superrunda med Casall La Silla när årets världscupfinal inleddes på torsdagen med tidshoppning på 1,50-höjder.

Superstart för Rolf-Göran
Rolf-Göran Bengtsson och Casall La Silla inledde lysande med sjätte plats i den första finalklassen. © Fotograf Jan Gyllensten AB

Casall klarade alla hinder klockrent och med högt tempo hela vägen landade Rolf-Göran på sjätte plats, vilket också höll hela vägen. Det är sannolikt den bästa start Rolf-Göran hittills fått i en WC-final.

– Jag ville inte chansa utan hålla igång tempot och vakta på tiden, sa Rolf-Göran efter sin första runda i världscupfinalen.
– Jo, det var en verkligt lyckad start. Banan var inte jättesvår, det var vägar som alla kunde jobba med, inga helt unika genvägar att hitta direkt, konstaterade Rolf-Göran som var förvånad över Ahlmanns runda med Taloubet.

En nyhet i banan var ett spetshinder likt de som används i fälttävlan, var det en svårighet?
– Nej, jag såg bara till att inte hoppa på bredaste stället, skrattade Rolf-Göran.

Den regerande mästaren Christian Ahlmann, Tyskland, drog på sig åtta tilläggssekunder efter två rivningar för Taloubet Z. Christian är inte bland de 20 främsta och lär inte kunna försvara sin titel. Två nedslag hade även Marco Kutscher och Ludger Beerbaum som också fanns bland favoriterna.

Klassen vanns av amerikanen Rich Fellers med Flexible (hingst f -96 e Cruising-Safari) som var drygt tre sekunder bättre än Rolf-Göran Bengtsson.
– Fellers har alltid varit en speedspecialist, kanske har han ridit för fort i dag men det vet man aldrig, kommenterade Rolf-Göran om dagens segrare.
– Jag gjorde ett misstag men min häst var den bättre av oss och redde ut mitt misstag. Flexible känns helt fräsch. Jag vill berömma banan som var perfekt för en speedklass, den var mycket komplett och det fanns gott om utmaningar, menade amerikanen.

Resultat

Poängställning

Jörgen Ottosson/Kim Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden