Hoppning
8 juni 2012 19:45

OS-test i Rotterdam

Midsommarhelgens superligameeting i Rotterdam kommer även att bli ett rejält OS-test. Sverige satsar också med bästa tänkbara lag och de ryttare som i nuläget är mest aktuella för London.

– Till Rotterdam åker Rolf-Göran Bengtsson, Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann, Angelica Augustsson och Jens Fredricson, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.

Vilka som får förtroendet att rida nationshoppningen är däremot inte klart. Det är dock mindre troligt att Coupe de Coeur, som gör sin första start sedan den succéfyllda femteplatsen med Henrik von Eckermann på EM, ska gå i laget.

Att det är rätt ryttare och att Jens Fredricson ingår i truppen efter jättefina resultat med RS Lunatic i årets superliga är nog de flesta överens om. Att Sylve måste få ett tydligt besked att Mic Mac du Tillard inte ställer till samma problem för Angelica och laget som vid superligan i Rom är också en självklarhet. Men även om ett sådant besked kommer – törs ledningen lita på hästen, som i det närmaste var OS-självklar innan Romdebaclet, i världens största tävling?

Det är också klart vilka ryttare som åker till superligan närmast efter Rotterdam. Klara för Aachen är Rolf-Göran Bengtsson, Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson som ska kompletteras med ytterligare en ryttare.

– I Falsterbo är Rolf-Göran Bengtsson, Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann, Angelica Augustsson, Jens Fredricson och Lisen Bratt Fredricson aktuella för nationshoppningen, berättar Sylve Söderstrand.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden