Hoppning
12 juli 2012 14:39

Ingvarsson satsade och vann

16 unga ryttare fanns med i startfältet när Jump Club Young Rider Grand Prix skulle avgöras. Det blev rutinerade Karl-Jakob Ingvarsson och Cafino som tog hem segern i 1,40-klassen.

Ingvarsson satsade och vann
Karl-Jakob Ingvarsson och Cafino la i gasen och vann ungdomarnas Grand Prix. Foto: Peter Zachrisson

Sex ekipage klarade grundomgången utan fel, även om ytterligare tre ekipage var felfria på hinder men drog på sig ett ynka tidsfel. Karl-Jakob Ingvarsson hade avgörandet i egen hand då han gick ut som sista startande i omhoppningen.
– Fram till ryttaren före mig var det ingen som var felfri, så jag stod vid grinden och funderade på om jag skulle satsa eller ”sejfa”. Men när hon (Caroline Frisch, reds anm) satte en nolla bestämde jag mig för att satsa lite.

Cafino (val f-03 e Cardento), som är förstahästen i 18-årige Karl-Jakobs stall och ska till EM om några veckor, var med på noterna och ekipaget kunde kapa Caroline Frischs tid med nästan tre sekunder.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden