Hoppning
2 juli 2012 18:11

”Irland bör ta time-out”

Efter fyra tävlingar i årets superliga i hoppning ligger Irland sist. Det har gjort att Cian O´Connor skriver på sin webbsida att Irland bör avstå superligan under två år.

Cian O´Connor är en av de flitigaste irländarna i superligan. Hans reaktion kom redan efter årets tredje omgång i St Gallen. Visserligen fjärde plats i Rotterdam i midsomras men Irland är ändå kvar i botten på serietabellen.

 O´Connor anser att landet har gott om ryttare men inte tillräckligt många hästar på den nivå som krävs för att kunna konkurrera på allvar i superligan. Han menar därför att Irland bör stå utanför elitserien i två år för att ge hästar möjlighet att utvecklas i stället för att jagas och kanske få göra för mycket alltför tidigt.

”Som jag ser det finns ingen anledning att bryta nacken för att stanna i superligan och kämpa år efter år. Jag säger inte att det är lösningen men vi måste fundera och vara brutalt ärliga” skriver O´Connor på sin webb enligt worldofshowjumping.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden