Hoppning
7 juli 2012 16:19

Falsterbotävlingarna är igång

Idag startade Falsterbotävlingarna och bland de första klasserna var semifinal för 7-åringar samt kval till den internationella femstjärniga tävlingen.

I 7-årschampionatets första semifinal över 1,35-hinder var det 47 startande varav 29 klarade banan felfritt. I morgon rids nästa semifinal som går över 1,40-höjder. Till finalen, som går söndagen den 15 juli, kommer även 15 utländska ekipage få möjlighet att kvala genom ytterligare två kval under veckan.

I första kvalet till den internationella femstjärniga tävlingen red 10 av 19 ryttare genom 1,45-banan utan fel. Snabbast var Marcus Westergren och Casa de la Marta Bay (sto f -03 e Casa Grande-Zalmeco)  som var nära tre sekunder snabbare än tvåan Emma Emanuelsson med Titan. I morgon rider man nästa kval över fem centimeter högre hinder och de två bästa svenskarna, tillsammans med de två bästa danska/norska/finska ryttarna, får vara med i de internationella klasserna under resten av Falsterbomeetinget.

Resultat semifinal 7-års Championat
Resultat  Kval till CSIO5*

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden