Svante Johansson red Breezy till seger i 6-årschampionatet.
Svante Johansson red Breezy till seger i 6-årschampionatet.
Foto: Peter Zachrisson

Svante toppade med Breezy

Hoppning  Svante Johansson och Breezy blev finalvinnare i årets Folksam Scandinavian Open för 6-åriga hopphästar i Falsterbo.

Trots att många försökte blev det bara två dubbelnollor i finalen. Tre hade bättre tid än segraren men det handlar också om att rida felfritt, vilket Svante gjorde med den Hollandfödda Breezy (sto f -06 e Mr Blue-Burggraaf).

- Jag har haft henne sedan hon var fyra år. Vi var femma här i 5-årschampionatet förra året och planen var att åka till unghäst-VM men det blev aldrig av. I år har hon gått en hel del utomlands, vilket alltid är lärorikt och innebär att hon sett flera större arenor och inte behöver känna sig liten när hon kommer hit till Falsterbo, berättade Svante.

Catch Buddy, under Maria Ingvarsson, var precis lika bra men inte lika snabb och landade som tvåa en och en halv sekund bakom segraren. Väldigt snabb var däremot Emma Emanuelsson med Bellarina som dock rev ett hinder på vägen och fick nöja sig med tredje plats.

Resultat

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Kopiering och publicering - även för privat bruk - utan tillstånd är förbjuden.

15 0
blog comments powered by Disqus