Grand Prix-seger till Belgien

Hoppning  Belgaren Nicola Philippaerts, klassens yngsta ryttare, vann söndagens Grand Prix-hoppning som avslutade årets Falsterbo Horse Show.

Sex felfria ryttare, däribland Peder Fredricson som enda svensk, efter den första ronden över 1,60-hinder hade bäst förspänt inför den andra avkortade rundan, där elva ryttare fick plats med sitt resultat från det första varvet. Den andra rundan gick också mot klockan och avgjorde placeringarna mellan ryttare på samma antal fel.

Italienaren Luca Maria Moneta blev först till dubbelnollan och var glad som en speleman efter sitt andra varv. Han blev dock direkt nerpetad från tronen av danska Linnea Ericsson som var  ungefär sekunden bättre. Hon fick heller inte vara riktigt glad för först kom en schweizare och sedan Peder Fredricson med ännu bättre fart.

Amerikanska Brianne Goutal såg dock till att Peder heller inte fick vara ifred och eftersom det hela tiden gått fortare och fortare vann så klart sista startande, den endast 19-årige Nicola Philippaerts - tvillingson till Ludo - med Carlos V.H.P.Z  (val f -02 e Chellano Z).

- Jag såg några före mig i den andra rundan och visste att jag måste rida väldigt fort för att kunna vinna - och det gick ju vägen, berättade Nicola som vann med tre tiondels sekund.

- Självklart är jag väldigt glad för tredjeplatsen. Jag vet att allt är möjligt med den här hästen men att också allt kan vara omöjligt. Han har kapacitet som räcker men jag jobbar mycket för att få honom mer ridbar, kommenterade Peder Fredricson.

Resultat

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Kopiering och publicering - även för privat bruk - utan tillstånd är förbjuden.

3 0
blog comments powered by Disqus