Peder Fredricson och Holliday KLG vann lördagens GP-kval i Gävle och får förmånen att starta sist i Volkswagen GP i morgon, söndag.
Peder Fredricson och Holliday KLG vann lördagens GP-kval i Gävle och får förmånen att starta sist i Volkswagen GP i morgon, söndag.
Foto: Roland Thunholm

Peder vann GP-kvalet

Hoppning  Peder Fredricson och Holliday KLG vann lördagskvällens kval till första omgången av Volkswagen GP som rids på Gävles elittävlingar i morgon, söndag.

Det var 58 ekipage som gjorde upp över kvalets 1,45-hinder som gick som en ren tidshoppning. 15 av dem var felfria och Peder Fredricson, Österlens Ridklubb, lotsade Holliday KLG (val f 2001 e Quite Easy-Uskudar des Malais) snabbast av alla runt. Segermarginalen ned till tvåan Marcus Westergren och Casa de la Marta Bay var knappt tre tiondelar. 

Det är seriestart för Volkswagens GP den här helgen. Tre deltävlingar och en final ska ridas under hösten och den sammanlagda prispotten är en miljon kronor. De 22 bästa från lördagens kval är nu vidare till söndagens GP-klass som rids i 1,50 med en winning round. 

Volkswagen Grand Prix
29-30 september Gävle Ryttarsällskap
13-14 oktober Strömsholms Ridsportförening
26-28 oktober Billdals Ridklubb
13-14 november Flyinge, final med 22 ryttare

Resultat, lördagens kval
Läs mer
Gratis webb-tv, söndagens GP-klass

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Kopiering och publicering - även för privat bruk - utan tillstånd är förbjuden.

5 0
blog comments powered by Disqus