Hoppning
14 november 2015 16:53

Rolf-Göran felfri – men Luciana Diniz tog rubbet

Rolf-Göran Bengtsson gjorde så gott han kunde och trippelnollade med Casall Ask. Men Luciana Diniz och Fit For Fun var snabbare och vann både dagens Grand Prix och Global Champions Tour totalt på lördagskvällen i Doha, Qatar.

Rolf-Göran felfri – men Luciana Diniz tog rubbet
Luciana Diniz tackade alla, sin häst, publiken, arrangören, Global Champions Tour, familj, hästägare och övriga för dubbelsegern i Doha.

Fyra dubbelnollor fick göra upp om de bästa placeringarna. Då var det också klart att Scott Brash inte kunde vinna totalt och att kampen om seger i Global Champions Tour totalt handlade om Rolf-Göran Bengtsson och Luciana Diniz.

För Rolf-Görans del krävdes GP-seger för att också kunna vinna totalt men då fick Luciana Diniz bli högst fyra. Rolf-Görans chans till totalseger minskade direkt när Sheik Ali Bin Khalid Al Thani fick åtta fel med First Devision. Att Diniz skulle avsluta sämre var knappast troligt.

Meredith Michaels-Beerbaum tog ledningen efter en ny nolla med SWB-valacken Fibonacci. Rolf-Göran avslutade lika bra men, lite överraskande, halvsekunden sämre och därmed var också chansen till totalseger borta.

Som sista ryttare flög Luciana Diniz fram över banan med Fit For Fun (sto f -04 e For Pleasure-Fabriano). Alla hinder kvar, 0,4 sekund snabbare och både Grand Prix-segern och totalsegern till den 45-åriga Brasilienfödda Luciana Diniz, som sedan flera år tävlar för Portugal.

Resultat

Första rundan
Kampen om totalsegern i Global Champions Tour var fortfarande öppen. Rolf-Göran Bengtsson med Casall Ask och Luciana Diniz med Fit For Fun var felfria. Lite bättre tid för Diniz vilket innebar att hon startarde sist i den andra rundan.

Den totalledande britten Scott Brash hade fyra fel med Hello Sanctos och lär få svårt att att öka nuvarande poäng. Han gick med till den andra rundan som 18:e och sista ekipage.

Henrik von Eckermann hade åtta fel med Sansibar. En av de felfria var SWB-valacken Fibonacci med Meredith Michaels-Beerbaum i sadeln.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden