Hoppning
3 september 2012 16:59

Stakkato pensionerad

Den 19-åriga, mörkbruna hingsten Stakkato pensionerades från tävlingsbanan vid helgens tyska Bundeschampionat i Warendorf.

Att avtackning och pensionering skedde just i Warendorf och Bundeschampionat var ingen tillfällighet. Där vann nämligen Stakkato 5-årsfinalen 1998 med poängen 9,8 av möjliga 10.

Stakkato har haft en fin tävlingskarriär med Eva Bitter i sadeln. Bland annat blev paret tyska mästare 2010 och har medverkat i flera nationshoppningar. Förra året tävlade hingsten endast vid två tillfällen innan han blev halt utan att orsaken kunde hittas. I ett samarrangemang med ägaren Landgestüt Celle kommer Stakkato att njuta sitt pensionärsliv hos Eva Bitter.

Stakkato har även varit framgångsrik i aveln med flera godkända söner och många hopphästar skriver worldofshowjumping.

Fotnot: I Sverige finns bland andra den godkända sonen Saint Amour 1125 och hans helsyster Salut D´Amour som tävlas av Svante Johansson samt EM-ponnyn Salome (Stakkati) som tävlas av Phillip Carey.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden