Hoppning
26 september 2012 10:08

Stjärnorna tränar för Globen

Tobbe Karlsson, professionell dansare till vardags, har fått känna på att det inte alltid är så lätt med taktkänslan. Men nu börjar det sitta, även i sadeln, för stjärnorna som rider i Globen.

Stjärnorna tränar för Globen
Tobbe Karlsson har fullt fokus över hindret i sadeln på Last April. I bakgrunden Sara Varga på Quebec. Roland Thunholm

Han ser väldigt koncentrerad ut, Tobbe Karlsson, som lärt kändisar att dansa i flera säsonger av Let’s Dance. Som total nybörjare på hästryggen har han nu själv fått känna på hur svårt det kan vara med taktkänslan.
– Tobbe hade lite svårt att hitta takten, men jag tog med honom ut på en ridtur i skogen och travade och galopperade. Så nu börjar det fungera, berättar Lena Bredberg, tålmodig tränare på Stora Wäsby.

Truppen till Stjärnornas hoppning i Globen är ännu inte helt komplett, men de kändisar som tränar för fullt är – förutom Tobbe Karlsson – programledaren Sofia Wistam, som fått rutinerade skäcken Bingo som kompanjon, sångerskan Sara Varga, och de två vinnarna från 2011, Caroline af Ugglas och Mia Coldheart.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden