Hoppning
8 oktober 2013 23:14

Charlie till Peder

Tvåan i 7-årschampionatet i hoppning, Charlie, har köpts av Peder Fredricson med sikte på mästerskap. Under Flyingeveckan slogs ett tiotal spekulanter om Kelly SchildBerglinds Casall-son.

Charlie till Peder
Charlie och Kelly SchildBerglind i 7-årsfinalen. Roland Thunholm

Det var rena huggsexan som pågick om Charlie (e Casall-Corofino I) bakom kulisserna under championatsveckan på Flyinge nyligen. Kelly SchildBerglind och hennes pappa Pelle Schild ville egentligen inte alls sälja men buden blev till slut för höga för att kunna säga nej.
– Det var helt sjukt. Vi fick ett tiotal bud och folk blev nästan osams. Det ringer fortfarande, säger Pelle Schild två dagar efter finalen.

Han vill inte nämna några summor men sannolikt rör det sig om miljoner. Holsteinaren Charlie köptes i Tyskland som 3-åring för en normal summa och skulle bli Kellys häst för framtiden.
– Peder lade inte det högsta budet men kom med bästa dealen för Kellys del, säger Pelle till Ridsport.

Peder Fredricson tog med sig Charlie direkt hem till Grevagården från Flyinge. Han står nu i Matrix box. På tisdagen besiktigades han utan anmärkningar.
– Jag såg startlistan till Flyinge och tyckte han hade en intressant stam. Jag provred onsdagen veckan innan och det var ju tur, säger Peder Fredricson som fick konkurrera bland andra med holländska spekulanter. 

Att Charlie ska tävla för Sverige var inte oviktigt för valet av köpare.
– Det känns ju jättekul. Kanske ska jag skriva in i kontraktet att hästen ska ha mig som hästskötare om den kommer till mästerskap, skämtar Pelle Schild.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden