Hoppning
27 november 2013 13:05

Klartecken för Henrik

Internationella hoppryttarklubben har gett klartecken för Henrik von Eckermann att rida Top ten-finalen om någon av de tio ryttare som är kvalificerade inte kommer till start.

– Jag har precis pratat med Rodrigo Pessoa som är ordförande i Internationella hoppryttarklubben. Han säger att Henrik får starta om någon av de tio i finalen inte kan, säger Ulf Rosengren, president för Stockholm International Horse Show. 

Tidigare i dag blev det blev känt att det kunde finnas en möjlighet för en svensk i startfältet i den prestigefyllda Top ten-finalen i Globen. De tio som ligger högst på världsrankningen erbjuds plats först. Om någon av dessa lämnar återbud går frågan till nästa på listan och så vidare. En reserv bjuds också in. I år finns det ingen reserv på plats, men Henrik von Eckermann är högst rankad av övriga ryttare som är i Stockholm. Han ligger på plats 42. 

Efter en kontroll av regelverket står det nu klart att Henrik är reserv i Top ten-finalen. Det betyder att han får rida om någon av de tio startklara lämnar återbud. De kvalificerade ryttarna har också möjlighet att starta sina eventuella andrahästar i finalen om deras förstahäst inte kommer till start.
– Det skulle vara fantastiskt roligt att ha en svensk i finalen, säger Ulf Rosengren som inte sticker under stol med att han gärna ser att någon av de startklara stryker sig. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden