Hoppning
25 april 2013 20:45

Madden tror på sin Simon

Hon har ridit flera världscupfinaler, amerikanskan Beezie Madden, men har en fjärdeplats som bästa resultat. Nu vill hon gärna förbättra den placeringen i Scandinavium.

Madden tror på sin Simon
Beezie Madden leder efter tidshoppningen. Foto: Peter Zachrisson - zmedia.

– Jag planerade egentligen inte att vinna idag, utan mest att rida så snabbt jag kunde för min häst. Men det var en riktigt bra bana för mig, kunde Beezie Madden konstatera efter sin seger i den inledande världscupklassen i Göteborg.
Hennes Simon (val -99, e Mr Blue-Polydox) lär få fortsatt förtroende under resten av finalhoppningen.
– Han är en fantastisk häst, jag litar väldigt mycket på honom.

Banan fick beröm av flera ryttare, och även banbyggaren själv var nöjd med utfallet – 17 av de 39 var felfria på hinder.
– Det blev ett väldigt bra resultat, hästarna hoppade mycket bra. Det ger en bra indikation för fortsättningen, i morgon blir det en helt annan bana, berättade italienaren Uliano Vezzani, som står för banbyggnaden under veckan.

Tvåan Pius Schwizer, från Schweiz, pratar inte gärna engelska så han lät Rolf-Göran Bengtsson översätta hans tyska kommentarer på presskonferensen.
– Jag ville ha en bra placering, och jag är nöjd med hur Verdi III hoppade. Det är en bra start för fortsättningen.
Schwizer kommer troligtvis att byta häst till morgondagens andra finalomgång.

Rolf-Göran Bengtsson sa redan i tisdags att Casall La Silla endast skulle gå tidshoppningen, och att det nu blir Quintero La Silla som får ta över.
– Klart man blir fundersam när Casall nu hoppade så bra, men man ska hålla sig till sin plan. Så det blir nog Quintero som hoppar i morgon.
Rolf-Göran blev bästa svensk genom sin tredjeplats.
– Jag startade tidigt, då får man chansa. Men jag är väldigt nöjd med resultatet, det blev en mycket bra placering.

Även Jens Fredricson var nöjd med sin första finalomgång, där han nu ligger sjua med Lunatic.
– Det gick precis som jag hade tänkt mig – det är inte alltid det gör det men nu gjorde det det. Jag var egentligen aldrig orolig under rundan. Det en ny dag i morgon och det gäller att inte göra några misstag. Jag tänker rida för att få en bra slutpoäng i morgon, inte för att vinna.

Henrik von Eckermann gav sig själv godkänt efter 15:e-platsen med Gotha.
– Jag skulle ridit lite mer aggressivt. Men hästen hade inte kunnat hoppa bättre. Det var en jättebra bana, inte gigantiskt stor men den gav en bra känsla.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden