Hoppning
15 maj 2013 21:09

WC-segrare går skilda vägar

Svante Johansson och Saint Amour 1125, som vann världscupen i Scandinavium 2009, går skilda vägar.

Efter världscupsegern har har den Tysklandfödde Saint Amour 1125 (hingst f -99 e Stakkato- Sherlock Holmes), som även gick EM 2009 och gjort flera superligastarter med Svante Johansson, varit förföljd av skador, vilket tyvärr stoppat den utveckling som var på väg.

Hingsten är fullt återställd och tävlade senast på 1,30-höjder i belgiska Lanaken i början av april. Det är dock långt från tidigare nivåer, vilket resulterat i att Svante och ägargruppen Group 2008 AB inte har samma uppfattning om fortsättningen.

Saint Amour har därför flyttats från Svante och finns för närvarande på underhållsträning i vattenbassäng. Samtidigt flyttades även hingstens helsyster Salut d´Amour samt en 6-årig son till Saint Amour till Emma Emanuelsson. Båda ägs av Britta och Stig Åhlund som också ingår i Group 2008 AB.

– Vi kan väl säga att vi för tillfället kommit till vägs ände och att Svante gjort så mycket som kan göras. Att ryttare och ägare har olika uppfattning är varken nytt eller särskilt originellt och vi vill  betona att det absolut inte finns några meningsskiljaktigheter, säger Britta Åhlund till Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden