Hoppning
8 juli 2013 20:12

59 nollor på 1,30-höjder

Det blev inte hälften men klart fler än en tredjedel när 59 av 148 unga hästar visade bästa dagsform och hoppade felfritt över måndagens 1,30-hinder i 6-årschampionatet.

59 nollor på 1,30-höjder
Peter Eriksson, som i helgen vann och kom tvåa i biltävling på Ring Knutstorp, har kanske liknande planer med Al Cendo i 6-årschampionatet som började felfritt. Foto: Peter Zachrisson

Därmed blir det tufft i tisdagens 1,30-hoppning som ska ta fram 20 hästar till final. Till skillnad mot 5-åringarna, där hästar med samma resultat som den 20:e bästa får finalbiljett är det klockan som avgör bland 6-åringarna.

Tisdagens semifinal är en tidshoppning. Om två eller fler har totalt samma antal fel som den 20:e bästa hästen, går häst med bästa resultat i andra semifinalen till final. Fel från semifinalerna följer inte med till finalen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden