Hoppning
25 juli 2013 11:32

Tornesch opererad – skadat öga togs bort

Det skadade öga som H&M Tornesch 1042 levt med sedan 5-årsåldern, och som olyckligtvis förvärrades vid nationshoppningsmeetinget i Sopot, har opererats bort på universitetsdjursjukhuset i Ultuna.

Tornesch opererad – skadat öga togs bort
HM Tornesch 1042 och Malin Baryard Johnsson (arkivbild).

– Operationen gjordes i går och gick bra. Svullnaden är redan på väg tillbaka. Han är efter omständigheterna pigg och glad men stannar på sjuhuset för observation ytterligare någon eller några dagar, berättar Helena Hugoson Feldt som äger hingsten tillsammans med sin man Thomas.

Helena berättar att skadan på det högra ögat upptäcktes när hingsten var fem år och att ingen vet hur den uppkommit. Ögonlinsen har till och från varit grumlad och synen klart nedsatt under alla år som hingsten gjort sina strålande resultat med Malin Baryard Johnsson.

– Hingsten har fungerat men komplikationer tillstötte under tävlingarna i Sopot. Det medförde att Malin inte kunde fullfölja planeringen med att kvala till EM. Tornesch kommer att återvända till Malin efter operationen och planen är att tävlingskarriären ska fortsätta efter läkningen, säger Helena till Ridsport.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden