Hoppning
7 augusti 2013 16:57

Peder återlämnar häst

Damgaardens Extens, hästen som förra året köptes i samband med ett utbyte av Arctic Aurora Borealis, har lämnat Peder Fredricson efter knappt ett år.

– Det var lite grann kemin mellan oss som inte funkade. Vi passade inte ihop helt enkelt, säger Fredricson.

Peder Fredricson har ridit Damgaardens Extens (f -02 e Crelido-Alexander) bland annat i Nations Cup och varit femma i inomhus-SM. Men efter Falsterbo, där stoet hoppade tungt och ospänstigt, togs beslutet att lämna tillbaka henne. Stoet är tillbaka hos Linnea Ericson i Danmark som åter ska tävla henne.

– I Falsterbo gick det inte alls bra, annars har hon inte gått jättedåligt. Men hon går bättre med Linnea, konstaterar Peder Fredricson.
– Vi får se vad vi gör nu, säger Peder som inte har någon ny häst på väg in.

Damgaardens Extens köptes av Fredricsons hästägare Astrid Ohlin i oktober förra året. Samtidigt lämnades Arctic Aurora Borealis till svensk-danska Linnea Ericson för att placeras ut som läromästare. Det blev hos valackens uppfödare i norra Finland. Där har Arctic vunnit en 0,90-klass och fått lokalpressen att skriva ”Kungen är tillbaka”.

– Det känns så himla bra. Han har kämpat så mycket och jag är väldigt glad att han får ha det bra som pensionär och rids lite lagom bara, säger Peder Fredricson som red Arctic bland annat i VM i Kentucky 2010.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden