Hoppning
19 augusti 2013 15:08

Svenska hästarna startklara

Casall ville vara störst och vackrast. Och Gotha FRH visade att hon är en dam med mycket attityd. Men båda gick igenom måndagens veterinärbesiktning - precis som de övriga tre svenska hopphästarna.

Svenska hästarna startklara
Henrik von Eckermann hade händerna fulla när han visade Gotha FRH på veterinärbesiktningen.

Det sätts upp skyltar, läggs ut fibersand och monteras staket. Arenan i Herning är nästan klar för mästerskapet. Men hopphästarna är på plats och har veterinärbesiktigats. Alla de svenska hopphästarna gick igenom. Titelförsvarande Rolf-Göran Bengtssons tävlingskamrat Casall Ask visade att han är en stor riktigt stor och tuff kille. Och Henrik von Eckermanns EM-häst Gotha FRH höll en egen liten show framför den tappra skaran som följde besiktningen. Stoet verkar vara ordentligt laddad inför det som ska hända.

Angelica Augustsson visade Mic Mac du Tillard, Emma Emanuelsson sprang upp med Titan och Jens Fredricson travade fint bredvid Lunatic. 

Hopphästarna har möjlighet att få komma in nationsvis på arenan i kväll. Det är oklart när svenske förbundskaptenen Sylve Söderstrand tar ut vilka fyra som kommer att ingå i det svenska laget. 

EM börjar med en ren tidshoppning i morgon. Då har också dressyrhästarna sin veterinärbesiktning. 

Läs mer

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden