Hoppning
21 augusti 2013 15:48

Svenskarna redo för lagfinal

Direkt efter revanschen i onsdagens nationshoppning började den svenska hopptruppen att blicka framåt - mot morgondagen och lagfinalen. Och ankaret Rolf-Göran Bengtsson tänker fortsätta att ta sitt ansvar.

– Det känns mycket bra, svarar regerande Europamästaren Rolf-Göran Bengtsson på frågan om hur det är att axla ansvaret för det svenska laget. 
Han har gjort två felfria runda med en Casall som har strålat av hoppglädje hela mästerskapet.
– Ja, hahaha. Han vill väl visa att han är värdig att vara nummer ett i stallet, säger Rolf-Göran Bengtsson. 

Nu ligger han fyra individuellt och är en stor bidragande orsak till att det svenska laget är femma med medaljkänning inför lagfinalen i morgon, torsdag.

Det är omöjligt att inte dra paralleller till EM i Madrid för två år sedan då Rolf-Göran Bengtsson tog guld med Ninja La Silla. Men mästaren själv är lite försiktig med jämförelser. 
– Ninja hade väldigt lätt för sig och behövde inte jobba så hårt. Därför hade han mer krafter kvar sista dagen än  många av de andra hästarna. Casall måste jobba mer, säger Rolf-Göran Bengtsson.  
– Vi får se hur det går 

Direkt efter onsdagens hoppningar åkte det svenska laget och åt en gemensam lunch. Under denna gick de tillsammans igenom och analyserade ritterna. 

Lagfinalen börjar klockan 18.00 på torsdag kväll och är öppen för de tio bästa lagen och 50 bästa individuellt. De 25 bästa individuellt efter torsdagens hoppning går vidare till den individuella finalen som rids på lördag. Ekipagen har med sina fel till finalen. 

Lagfinalen går att se direkt via SVT Play. 

Lyssna på vad förbundskapten Sylve Söderstrand säger om lagfinalen till SVT här. 
Lyssna på Henrik von Eckerman i SVT här. 
Hör Rolf-Göran Bengtsson berätta om lagtävlingen här. 
Se en intervju med Angelica Augustsson berätta för SVT om lagtävlingen här. 
Lyssna vad Jens Fredricson säger om laghoppningen till SVT här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden