Hoppning
19 oktober 2014 23:32
Ridsportplus

Niklas för andra året i rad

För andra året i rad red Niklas Arvidsson hem segern i Volkswagen Grand Prix på Södertäljes elittävlingar. ”Man får ligga i när det är pengar att vinna” sa dagens segrare.

Niklas för andra året i rad
Niklas Arvidsson tog hem segern för andra året i rad i Volkswagen Grand Prix. Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Söndagens Grand Prix-klass hade 26 startande där minst sju ryttare var garanterade en plats i winning round. 

    Jens Wickström, som sjunde startande, var först med att visa hur banan skulle ridas. Felfritt och en garanterad plats i winning round. Förra årets segrare Niklas Arvidsson ville inte vara sämre utan lotsade Click and Cash 1155 (hingst, f-03 e Cash and Carry-Capitol)  felfritt runt banan i år igen. Efter honom radade tre nollor upp sig. Johan Lundh, ungdomsryttaren Evelina Tovek och Elin Sjögren var alla lika felfria.  

    När Henrik Ankarcrona och Anders Lidbeck också red felfritt gjordes det klart att det enbart var felfritt som gällde om någon av de sex återstående ekipagen skulle med till winning round. Helena Persson brukar inte förneka sig och gjorde det inte nu heller. Noll fel och en plats i winning round, till publikens stora förtjusning. Många var det nog som hade hoppats på att få se kvalvinnaren Jens Fredricson på Lunatic i en omhoppning. Nu rev de ett räcke ut ur en kombination och Jens valde då att utgå.

    Niklas Arvidsson var först ut av de åtta ekipagen och fick visa vägen över winning rounds åtta språng.  Med Click and Cash satte han press på  övriga med en felfri och snabb runda  på en tid som skulle visa sig räcka långt, även om de andra ryttarna försökte sig på att ta tiden. 

    Jens Wickström och Henrik Ankarcrona var båda felfria, men långsammare än Arvidsson. Helena Persson kan konsten att rida fort, och höja publikens puls. Nu var hon snabbare än Arvidsson men fick med sig den sista bommen i bara farten.  

    Johan Lundh, på Miebello, var nästan  en sekund långsammare än Niklas. Det räckte ändå till andra plats och en biljett till finalen på Flyinge, på första försöket i serien för i år.

    – Min häst har haft en infektion så jag kunde inte åka till Umeå. Vi har inte kunnat rida så här fort innan men vi börjar lära oss hur man rider lika fort som Niklas, sa Johan Lundh.

    För Elin Sjögren var det också första omgången i Volkswagen Grand Prix. Med Carusa blev det en till nolla, men långsammare än både Niklas och Johan.

    – Målet var  topp tre för att ta mig till final så det är skönt att vara färdig för den. Jag har haft en bra säsong med båda mina hästar, sa hon.

    Young ridern Evelina Tovek visade att hon var ute efter att vinna när hon gick ut sist. Nu var hon snabbare än Arvidsson, men när sista bommen föll kunde Niklas rida först in på ärevarvet för andra året i rad.

    – Man har en del tävlingar man åker på där det gått bra året innan, då sitter det i bakhuvudet. På samma sätt som om det gått dåligt. Man får trycket på sig och känner att man ska gå in och prestera. Det tycker  jag om.

    Niklas Arvidsson påpekade att det är skönt att veta att han är klar för finalen.

    – Men det som är allra skönast är att veta att hästen är i bra form. Han har varit grym sedan Falsterbo.

     Fullständiga resultat

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden