Sport
1 mars 2015 10:06

Douglas ordnade ny svensk seger

Efter lördagens tre svenska segrar började även söndagen på bästa sätt när Douglas Lindelöw satte Talina främst i tidshoppningen över 1,45-hinder.

Douglas ordnade ny svensk seger
Talina hade bråttom tillbaka till stallet och hade egentligen inte tid att ta emot några blommor.

Douglas såg dessutom till att den fina söndagsstarten även blev extra tidig när han startade som första svensk och åttonde ryttare bland de 30 till start. Han mer eller mindre flög fram över banan med den Hollandfödda Talina (sto f -00 e Matterhorn-Heidelberg).

– Jag fick fina framåtlägen hela tiden och Talina har nog aldrig varit i bättre form. I mål var jag ganska säker på att det var en bra tid som kunde räcka ganska långt. Så var jag också tvungen att återställa ordningen i familjen, berättade Douglas om sin vinnare och att sambon Irma Karlsson vunnit en klass i fredags.

Pius Schwizer gjorde ett mycket bra försök och hade kanske klarat uppgiften om han kommit rätt till sjuans mur. Där var Anisette de Lassus nästan på väg att hoppa över den bil som stod bredvid hindret innan Pius fick henne på rätt spår och på något konstigt sätt mirakulöst krånglade sig över och målade bara några tiondelar sämre än Douglas.

Malin Baryard Johnsson visade åter upp Cardento-sonen Corporal VDL 1224 i en felfri runda som höll till sjätte plats och det är lätt att förstå Malins förtjusning över den 9-åriga hingsten.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden