Hoppning
23 oktober 2014 13:34

Rolf-Göran rider i VW-finalen

Rolf-Göran Bengtsson kommer hem till Sverige för att för tredje året i rad rida finalen i Volkswagen Grand Prix i Flyinge. "Det är ett stort nummer för svensk ridsport."

Rolf-Göran rider i VW-finalen
Rolf-Göran Bengtsson under förra årets VW Gran Prix tillsammans med Quedge Deene. Lotta Gyllensten

Den 19 november avgörs finalen i VW Grand Prix i Flyinge, och liksom tidigare år kommer Rolf-Göran Bengtsson att finnas på plats för att fajtas om förstaplatsen.
– Självklart vill jag vara med och stötta den här tävlingen, det är viktigt med sådana tävlingar i Sverige, säger Rolf-Göran, som kommer att rida på hemmaplan, i ett pressmeddelande.

Vilka hästar han tar med sig till Flyinge är ännu inte bestämt. Flyinge blir en mellanlandning mellan Doha, där han kommer att rida i Global Champions Tour-finalen (just nu är Rolf-Göran rankad som nummer två) och världscuptävlingen i Stuttgart.
– Men visst är det speciellt att komma till Flyinge. Det är min hemmaplan och där är många människor som jag hade mycket kontakt med förr som kommer och tittar.

Förra året blev Rolf-Göran tia i finalen med Quedge Deenne Angelica Augustsson vann på Mic Mac du Tillard.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden