Hoppning
6 november 2016 09:16

von Eckermann GP-trea med Yajamila

De svenska ryttarna på helgens trestjärniga meeting i LiŨge, Belgien, fortsätter att plocka placeringar. På söndagens eftermiddag blev Henrik von Eckermann och hans OS-häst Yajamila trea i Grand Prix-hoppningen över 1,60-hinder.

Henrik von Eckermann håller sig framme i prislistorna i Belgien.

I lördagskvällens 1,50-klass tog Petronella Andersson och Cantacorda hand om den sista placeringen med sin 15:e plats. Klassen hade 60 startande ekipage och vanns av Francois Jr Mathy, Belgien.

Henrik von Eckermann följde upp fredagens placering med att bli tvåa i en tidshoppning över 1,45-hinder på söndagen tillsammans med Little Lord 90. I den här klassen var Petronella Andersson och Cantacorda niondeplacerade. Klassen hade 55 startande.

I söndagens avslutande Grand Prix över 1,60-hinder med 47 starter blev von Eckermann trea med OS-hästen Yajamila (SWB sto f 2007 2006 e Lux Z-Daimler B uppf Johanne Goldberg äg Karoline Goldberg & Johanne Goldberg). Ekipaget stod för en av fem dubbelnollor och var drygt 1,5 sekunder efter vinnaren Pieter Devos/Espoir, Belgien.

I GP-klassen blev också Jonna Ekberg femma med Hidalgo VG. Hon fick ungefär 40 000 kronor för sin placering medan prischecken till von Eckermann var på ungefär 100 000 kronor.