Hoppning
26 oktober 2014 17:02

Trippel Schweiz i världscupen

Felfritt men ingen dubbelnolla innebar poäng men lägre placering för svenskarna i dagens världscup i Helsingfors. Det gick bättre för Schweiz som tog de tre främsta platserna.

Trippel Schweiz i världscupen
Steve Guerdat, här med guldmedaljen på OS 2012, vann dagens världscup med sin guldhäst Nino de Buissonnets. Roland Thunholm

Med 15 ekipage till omhoppning blev det nästan som en ny klass, där Douglas Lindelöw hade det mindre angenäma nöjet att gå ut som tvåa med Casello. Att det sedan blev åtta fel förbättrade givetvis inget. Det var en bra tid men för många fel innebar att Douglas slutade på  13:e plats som första ryttare utanför placering.

Som åttonde ryttare i avgörandet hade Henrik von Eckermann fått se tre felfria ekipage i mål. Henrik och Gotha FRH höll på att bli det fjärde och på bästa tid dessutom om inte det allra sista hindret hade åkt i backen och sänkte ekipaget till tolfte plats.

Steve Guerdat vann med Nino des Buissonnets (val f -01 e Kannan-Narcos II), Martin Fuchs var några tiondelar bakom med PSG Future och Pius Schwizer ordnade den schweiziska trippeln med Sixtine de Vains.

Resultat
Ställning i världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden