Hoppning
19 november 2014 07:00

I dag ska det avgöras

Det är onsdag och dags för årets final i Volkswagen Grand Prix i Flyinge. GP-serien ska få sin tredje slutsegrare. Många kandidater visade toppform i det sista kvalet och det kommer att krävas en del för att hamna på pallen.

I dag ska det avgöras
Fjolårets medaljtrio; tvåan Stephanie Holmén, segrare Angelica Augustsson och trean Helena Persson. Vilka ska stå på pallen i år?

Det är hinder på 1,50-höjder över en bana som skapats av Lennart Lindelöw. Den första uppgiften för de 26 finalisterna är att försöka ta sig till winning round – och helst felfritt. Där handlar det också om tid och då kan det vara bra att ha bommarna som sina vänner.

Finalen gäller inte bara en mycket tung merit. Den har också 200 000 kronor till vinnaren och totalt 475 000 kronor till placerade. I potten ligger även två platser till Sweden International Horse Show på Friends Arena. De går till finalens etta och tvåa, såvida inte någon av dem redan är uttagen  till SIHS.

De två tidigare finalerna har vunnits av Emma Emanuelsson och Angelica Augustsson. Vad säger herrarna? Ska det bli en drottning igen eller dags för maktskifte?

Före Grand Prix-klassen går VW ungdomshoppning över 1,45-hinder, där vinnaren utöver 20 000 kronor får låna en bil under ett år (kräver givetvis att vinnare har körkort).

Webb-tv
Horse1 frivisar både ungdomshoppningen och Grand Prix
Startlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden