Hoppning
23 november 2014 20:30

Ingen svensk till omhoppning – ändå svenskt i topp

Varken Henrik von Eckermann eller Rolf-Göran gick vidare till omhoppning
i söndagens världscup i Stuttgart. Det blev ändå svenskt i topp.

Ingen svensk till omhoppning – ändå svenskt i topp
William Whitaker vann världscupen med SWB-hästen Fandango.

Tio ekipage gick vidare till omhoppning, där amerikanska Lucy Davis inledde felfritt och snabbt med Barron. Dock inte tillräckligt för direkt efter kom William Whitaker och var drygt två och en halv sekunder snabbare med sin sambo Elisabeth Fredlunds SWB-häst Fandango (val f -03 e Last Liberty-Krocket, uppf Karl-Erik Larsson).

Några av övriga åtta försökte att överglänsa de två ungdomarna och när inte ens Steve Guerdat lyckades med Nino des Buissonnets insåg nog den unge Whitaker att han vunnit, vilket han också gjorde. Det var hans andra seger i världcupen efter triumfen i Mechelen, då han bara var 18 år och han är fortfarande den yngsta ryttare som vunnit en världscup, Åtminstone i den västeuropeiska ligan.

Henrik von Eckermann och Gotha FRH tappade nollan på mittenhindret i nians räcke-oxer-räckekombination. Tiden i grundomgången var dock så bra att Henrik kom på elfte plats bakom tio felfria. Det gick sämre för Rolf-Göran Bengtsson som spräckte nollan redan på det fjärde hindret och sedan fick ytterligare två rivningar med Clarimo Ask.

Resultat
Ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden