Hoppning
26 november 2014 20:10

Irma Karlsson är Årets komet

Hoppryttaren Irma Karlsson blev Ņrets komet 2014. Ņrets Europamästare i för young rider fick klart flest röster när Ridsports webbläsare valde mellan traditionellt tre kandidater.

Irma Karlsson är Årets komet
Irma Karlsson fick ta emot priset som Årets komet 2014 på Ryttargalan. Roland Thunholm

Årets komet är en utmärkelse som röstas fram på tidningen Ridsport hemsida bland en nominerad kandidat från vardera hoppning, dressyr och fälttävlan.

Irma Karlsson, med Bollnäs Ridsällskap som tävlingsadress och baserad hos pojkvännen Douglas Lindelöw i Skåne, gör sitt sista år som young rider. Ett år som  varit hennes hittills bästa i karriären med seger i trestjärnig Grand Prix på 1,60-höjder i polska Sopot med Cornet 39, där hon lämnade många etablerade, internationella seniorer efter sig, som en av årets absolut toppar.

Tillbaka i Sverige och efter SM-brons för young rider förklarade Irma att hon ville vinna EM. Sagt och gjort. Under största press nollade hon finalens två 1,50-rundor och blev årets Europamästare för young rider tillsammans med Cornet 39.

Cornet 39 såldes senare till USA men Irma har flera lovande hästar i stallet och känner sig mycket inspirerad och motiverad att snart inleda sin första säsong som senior.

Utöver priset som Årets komet är Irma även nominerad och uttagen som en av tre kandidater till det internationella FEI-priset Longines Rising Star 2014 som ska delas ut på FEI:s årsmöte i mitten av december.

Läs om Irma och Douglas på PDF

Irma Karlsson om målet att vinna YR-EM

Tidigare vinnare:
2013 Frida Andersén
2012 Oscar Eriksson
2011 Angelica Augustsson
2010 Sandra Gustafsson
2009 Maria Bredberg
2008 Sara Henrietta Bergström Källström
2007 Emma Karlsson
2006 Erika Lickhammer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden