Hoppning
22 november 2014 21:05
Ridsportplus

Tvärtom – vägen till SRT-vinst

Peder Fredricson gjorde tvärt om. Den taktiken gav 100 000 kronor när han vann finalen av Swedish Riders Trophy med H&M All In.

Tvärtom – vägen till SRT-vinst
Vinnare av Horse1 Swedish Riders Trophy 2014, Peder Fredricson. Tvåa Linnéa Ericsson-Carey, trea Jennie Juhlin.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    I stället för att rida fort i omhoppningen gasade han i grundomgången – och därmed kunde han starta sist i winning round. Där blev det en promenad i parken, för ingen före honom hade ridit felfritt.
    – Fast jag vågade inte ta det alltför lugnt. Det var så himla lätt att peta ner plankan, sa han.

    H&M All In (val f-06 e Kashmir van Schuttershof-Andiamo (Andiamo Z) äg Stuteri Arch) rörde varken plankan eller något av de andra hindren och därmed var segern klar.
    – En fantastisk häst. Det här var precis lagom för en åttaåring, särskilt en med sådan elasticitet och spänst som den här, sa Peder om den blott 163 centimeter höga hästen.

    Peders sex konkurrenter i winning round satsade stenhårt och det straffade sig i samtliga fall. Speciellt i inhoppet i kombinationen och sedan plankhindret efter en 180-graderssväng.

    Linnea Ericsson-Carey var bäst av fyrafelarna med Thornhill Kate och trea blev Jennie Juhlin på den familjeuppfödde Easy Q (val f -04 e Quite Easy-Bob´s Vision xx). Jennie och hennes mamma Mariana fick dessutom ett extrapris på 50 000 kronor eftersom de är ägare till finalens bästa svenskfödda häst. Det priset får de hämta på Ryttargalan i Stockholm på onsdag.

    Resultat

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden