Hoppning
11 december 2014 23:30

Otäck krasch i Genève – Ad Camille Z fick avlivas

(Uppdaterad) En otäck krasch inträffade på ett hinder i torsdagskvällens Credit Suisse Grand Prix vid det femstjärniga meetinget i GenŨve. Hästens skador var så allvarliga att den fick avlivas.

Otäck krasch i Genève – Ad Camille Z fick avlivas
Athina Onassis de Miranda och Ad Camille Z, här från årets GCT i London, kraschade så illa att hästen fick avlivas. Stefano Grasso/Longines Global Champions Tour

Det var grekiska Athina Onassis de Miranda som kom helt fel på en stor oxer med Ad Camille Z. Ekipaget hamnade mitt i oxern, bommar föll och hästen landade nästan framstupa i manegen. Klassen har avbrutits och webb-tv visar endst publikbilder och repriser från tidigare rundor i klassen.

Ridsport fick kontakt med Rolf-Göran Bengtsson som ska starta senare i klassen. Han berättar att Athina Onassis verkar vara okej men att det ser betydlgt värre ut för hästen.

– Hästen är fortfarande kvar på banan. Arrangören har kört in en transport för att hämta den men transporten är för hög och hästen vill inte gå in. Det ser inte alls bra ut med hästen, säger Rolf-Göran till Ridsport.

Uppdatering
Hästen har blivit transporterad från banan och klassen kommer att fortsätta.

Uppdatering II
Den 11-åriga Ad Camille Z transporterade i hästambulans till klinik men hästens skador var så allvarliga att den fick avlivas rapporterar worldofshowjumping.

Webb-tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden