Hoppning
24 april 2014 15:45

Deusser tar det kallt

Han vann världscupfinalen i hoppning i helgen och Top ten-finalen i Globen i fjol. Dessutom blev han tysk mästare och silvermedaljör på EM. Det går bra för Daniel Deusser nu. I senaste numret av Ridsport Special kan du läsa allt om hans väg till framgång.

Deusser tar det kallt
Daniel Deusser var glad över världscupsegern i hoppning i Lyon i helgen. Roland Thunholm

– Jag sade åt honom att ”hörrudu, Tops har ett handelsstall, och du med. Då kan jag lika gärna stanna där jag är”.
Top ten-mästaren Daniel Deusser är en artig ung man, men var påtagligt rak när den belgiska hästhandlaren Stephan Conter erbjöd honom nytt jobb.

Stephan Conter, mannen som hittade Hickstead till Eric Lamaze, inledde operation övertalning för att få Deusser till sitt Stephex Stables. Det lyckades. I fjol blev Daniel Deusser tysk mästare och silvermedaljör på EM med Stephex Stables Cornet d’Amourm, och vann sedan Top ten-finalen i Globen med Evita.

– Jag hade varit hos Tops i sex år och tyckte inte att jag kom vidare. Dessutom hade jag träffat min flickvän, som bor i Belgien, och det var mycket åkande emellan, säger Daniel.

Hela porträttet på Daniel Deusser hittar du i Ridsport Special, som kommer ut i dag, torsdag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden