Hoppning
19 april 2014 22:13

Farrington vann final II

Andra påskägget: Final nummer två i världscuphoppningen i franska Lyon. 38 ryttare i grundomgången siktar på att nå omhoppningen. Efter första omgången har 21 ekipage gått felfritt, inte helt enligt planen. Klassvinnare Kent Farrington. Världscupledare: Steve Guerdat

Farrington vann final II
Steve Guerdat/Nino de Buissonnets Kim C Lundin kim@witnet.se

Final två går öven en stor grundomgång och en andra runda som omhoppning. Grundomgången består av 13 hinder och 17 språng på 1,50-160-höjd. Dagens bana är maxad och innehåller flera tekniska svårigheter för ryttarna att lösa enligt banbyggaren Frank Rothenberger.

Omhoppningen går över åtta hinder och nio språng där hinder nummer sex innehåller två alternativ där en sida ger en rakare väg till nummer 13 som är sista hinder.

Vidare till omhoppning gick 21 ekipage, mer än hälften av startfältet. Resultatet i final två läggs samman med första omgången.

Amerikanen Kent Farrington, rankad sjua i världen, tog tidigt ledningen i omhoppningen med en snabb tid på 39,69 med Voyager. Han tog den korta vägen efter hinder fem innan för hinder tio och på det smala alternativt på hinder sex.
Flera ekipage rev grovt i omhoppningen när ambitionen tog överhand och ryttare med få poäng ville avancera i resultatlistan.

Regerande värlsdcupmästaren Beezie Madden gjorde en strålande runda med Simon och fick en snabb tid på 40,35 sekunder. Hon tog samma fräcka innersväng som Farrington men löste det snyggare med diagonalt språng på både hinder fem och sex.

Daniel Deusser försökte, Steve Guerdat försökte men ingen av dem lyckades slå Farringtons tid. Ludger Beerbaum rev 7b i sin runda med Chiara och förlorade lite moment inför final nummer tre.

Populäre hemmahoppet Patrice Delaveau red felfritt men klarade inte tiden men fick en femteplats.

Världscupstatus
1. Steve Guerdat
1. Patrice Delaveau

Resultat i klassen
Banskiss 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden