Hoppning
17 april 2014 16:05

HFRK vill mer än till final

Den södra gruppen i laghoppningens elitserie av AgriaAllsvenskan har premiär på fredag och ett starkt Helsingborgs Fältrittklubb vill mer än till final.

– Vi kan vinna. Jag skulle bli besviken om vi inte blir etta eller tvåa. Förra året åkte vi ut i semifinalen, men vi har starkare ungdomar i år, säger HFRK:s lagledare Tomas Hammar till Helsingborgs Dagblad.

De ungdomar han talar om är Ebba Larsson och Jennifer Jonsson, som är nyinflyttade till klubben.  Båda är landslagsmeriterade och självskrivna i laget. Bakom dessa finns även nya seniorer som kan komplettera de etablerade Niklas Arvidsson och Jörgen Larsson.

Bland klubbens nya ryttare finns även irländaren Shane Carey, som tillsammans med sin danska flickvän Linnea Ericsson flyttade från Danmark till en gård i närheten av Skyrup i november förra året. Han får däremot inte medverka i elitserien som har kravet svensk ryttarlicens och svensk medborgare eller stadigvarande bosatt i Sverige i minst ett år.

– Det tycker jag är en väldigt märklig regel som jag inte kan förstå. Shane har köpt en gård och bor i Sverige. Han betalar licens till förbundet men får inte medverka i förbundets tävling, säger Tomas till Ridsport.

Premiären går på hemmaplan i Helsingborg. Övriga klubbar i gruppen är Flyinge HSK, Frosta RF, Karlshamns RK, Malmö CRF, Skyrup CCRF, Sölvesborgs RK och Österlens RK.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden