Hoppning
17 april 2014 09:12

”Malin kan vinna”

- Jag ser ett 15-tal möjliga finalvinnare och Malin är definitivt en av dem, säger förbundskapten Sylve Söderstrand om påskhelgens världscupfinal i hoppning.

”Malin kan vinna”
Malin Baryard Johnsson gör sin tionde världscupfinal, den tredje med Tornesch. (arkivbild) Roland Thunholm

– Jag har så klart pratat med Malin som säger att både hon och Tornesch är i form och målsättningen är självklar. Malin  siktar på en topplacering.

Malin Baryard Johnsson gör i helgen sin tionde världscupfinal och H&M Tornesch 1042 sin tredje. Hon är därmed första svensk att nå ”lite magiska” tio och har givetvis all den rutin som är viktig inför stora tävlingar. Vad som däremot kanske kan vara ett frågetecken är att Tornesch inte tävlat sedan Paris i mitten av  mars.

– Det tror jag inte är någon fara. Malin känner att han är motiverad och ett annat plus är att både han  och Malin trivs på den stora banan i Lyon där de tidigare gjort bra resultat.

Flera ryttare har med sig två hästar. Kanske en speedhäst till den första klassen eller för att  låta någon vila i mittenklassen. Malin får lita på ”Tore” hela vägen.

– Ryttare med två bra hästar kan kanske ha en liten fördel men det är nog mer marginellt. En riktigt bra häst räcker också för att vinna finalen.

Finalen börjar med en tidshoppning där rivet hinder ger tidstillägg. Segraren får en poäng mer än antalet startande, tvåan en poäng mindre än antalet startande och därefter poäng i fallande skala.

– Det är viktigt att vara bra med från början, vilket innebär att inte vara alltför långt bakom segraren.

Efter nästan uteslutande europeiska segrar under lång tid har amerikanska ryttare vunnit de två senaste åren. Kan det bli USA igen?

– Beezie Madden är med för att försvara sin titel. Kent Farrington är en annan amerikan med kapacitet. USA har ryttare för topplaceringar men det har Europa också. Det gäller, som alltid, att ha marginalerna på sin sida, säger Sylve som åker till Lyon på torsdag kväll för att bistå Malin direkt i fredagens inledande tidshoppning.

Samtliga deltagare hoppning
TV-tider
Läs även

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden