Hoppning
21 april 2014 07:30

Seger och placeringar

(Uppdaterad) Den andra tävlingsveckan i belgiska Lummen inleddes med en svensk seger och flera placeringar till svenska ryttare.

Segern kom på trestjärnig nivå i en av onsdagens 1,30-klasser genom Eva Danielsson, som med den svarta High Cherokee (val f -05 e Tornesch-Irco Mena, uppf M Ohlsson) var drygt två sekunder bättre än närmaste konkurrent.

De svenska placeringarna finns i högre klasser och allra högst för Angelie von Essen, som med Deesse vd  Donkhoeve var elva i en 1,45-hoppning.

Uppdatering fredag
Torsdagen innehöll inga högre klasser men på långfredagen var det dags igen. Angelica Augustsson var tvåa med Feldrose i en 1,45-hoppning och i en annan klass på samma höjder blev det placering för Olof Smith/Hubertus. På 1,40-hinder kom young ridern Nicolina Savbäck sexa på Vigoureuse de la Pomme och Elin Jansson nia med Care of Love. 

Uppdatering lördag
Angelie von Essen firade påskafton med en ny placering på 1,45-höjder, som var dagens högsta klass. Denna gång med Newton Nickel.

Uppdatering söndag
Ingen svensk tog sig till prislistan i Grand Prix över 1,50-hinder, som vanns av britten William Funnell med Billy Congo (hingst f -01 e Vechta-Animo).

Nicolina Savbäck var dagens bästa svensk som delad segrare på Vigoureuse de la Pomme (sto f -05 e Crown Z-For Pleasure) i en 1,40-hoppning med över 90 startande. Där blev det också placering för Anders Lidbeck/Chabum.

Fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden