Hoppning
21 april 2014 19:25

Stolpe ut för Malin

(Uppdaterad med filmklipp) Det började så himla bra och sen tog det totalt stopp. Så kan Malin Baryard Johnsson och H&M Tornesch 1042 summera dagens insats i världscupfinalen i Lyon.

Stolpe ut för Malin
Malin Baryard Johnsson och "Tore" lämnar banan. Foto: Roland Thunholm

Hon är en av våra mest rutinerade ryttare och har det individuellt bästa världscupresultatet med en tredjeplats från Las Vegas med Butterfly Flip. Malin vet vad som krävs och kan sin Tornesch utan och innan.
– Tornesch flög verkligen över de första hindren.men sen gick luften ur honom och han försökte inte ens, konstaterade Malin.

Malin var naturligtvis inte glad när hon hade skrittat av H&M Tornesch men samlade ihop sig och analyserade situationen.
– Han har gjort två fina rundor, tidshoppningen och final II där han hoppade väldigt bra och vi började bra idag. Jag vet inte vad som hände.

Den första rivningen kom på hinder fem, ett hinder som banbyggaren före klassen pekade ut som svårt för hästarna.
– En del kommer att behöva tänka till här. De ser en välvd mörkblå frambom men skymtar bara den vita bakbommen och det är svårt, förklarade den assisterande banbyggaren under bangången.

Malin rev sen i kombinationen direkt efter och igen två hinder i trekombinationen, efter det avbröt hon ritten.
– Det var absolut ingen idé att fortsätta, Tornesch måste var på topp för här måste han hoppa på sitt max, menade Malin.

Nu blir det avelsarbete för H&M Tornesch 1042 under några månader.

Se Malin Baryard Johnssons runda och en intervju med henne via Svtplay nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden