Hoppning
24 april 2014 07:00

Tufft startfält i GCT-premiär

Global Champions Tour har alltsedan starten samlat de bästa och högst rankade hoppryttarna i världen. Ņrets säsongspremiär i Antwerpen är inget undantag från den regeln.

Tufft startfält i GCT-premiär
Världsettan Scott Brash vann Global Champions Tour totalt 2013 men kommer inte till start i premiären. Thierry Billet

Årets premiär blir dessutom dubbel eftersom det är första gången som en GCT-tävling arrangeras i belgiska Antwerpen. Som på de flesta övriga GCT-tävlingar byggs det upp en arena på central plats enbart för tävlingen som i Antwerpen handlar om den 24-27 april.

Rolf-Göran Bengtsson är svensk representant och tävlingssugen efter sitt långa uppehåll på grund av skada. Han har hunnit med några starter men till helgen blir det skarpt läge för att försöka samla poäng i GCT-serien, där varje start är viktig.

Utöver den femstjärniga rundan finns även fyr- och tvåstjärniga klasser, där Sverige har Angelica Augustsson, Angelie von Essen och Erica Swartz.

Longines Global Champions Tour of Antwerp Grand Prix går på lördag med start kl 18.30. Den första rundan över 1,60-hinder visas direkt i GCT webb-tv. Den andra rundan över ny 1,60-bana för de 18 främsta från den första rundan sänds i efterhand på Eurosport 2 kl 23.30.

Samtliga ryttare och hästar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden