Hoppning
18 april 2014 19:00

Världscuphoppning klara, färdiga, gå

Klockan 20 går startskottet till första finalomgången i världscuphoppningen, en klassisk tidshoppning över 1,50-hinder i den stora Eurexpo-arenan i Lyon. Banbyggare Frank Rothenberger har lämnat viss plats för improvisation.

Världscuphoppning klara, färdiga, gå
Det här gröna hindret har hittills varit med i varje klass, återstår att se om det blir en av klassens fem rättuppstående singelhinder. Kim C Lundin kim@witnet.se

Den första omgången i världscupens tre delar rids efter Table C, där nedslag omvandlas till sekunder. Ett nedslag innebär fyra sekunder i tidspåslag och innebär sämre placering. Placeringen är viktig inför kommande omgångar då omvänd startordning gäller, bäst startar sist. Det idealiska är en snabb felfri runda där hästen fortfarande är fräsch till dag två där hindren blir högre. Tidigare vinnare har säkrat segern genom att skaffa sig ett bra utgångsläge redan i en första rundan.

De fyrtio ekipagen lottades  i seedade grupper och Malin Baryard Johnsson, som är enda svenska deltagare, går ut som nummer tre med hingsten Tornesch. Sist ut i klassen är den erkänt snabbe speedryttaren från USA McLain Ward på HH Carlos.

Banan innehåller 13 hinder och 16 språng på 1,50-höjd med flera linjer att öka tempot på. Den avslutas med en mäktig trekombination räcke-räcke-oxer följd av en oxer och ett sista räcke.

Banskiss
StartlistaVärldscupens webbplats
SVT sänder

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden